Uşak Üniversitesi Sivaslı Meslek Yüksekokulu

Fullbright ABD'de Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

Türkiye'deki meslek yüksekokullarının belirli bölümlerinde okuyan öğrencilerin Amerika'da “Community College” adı verilen yüksek öğrenim kurumlarında bir yıl ders almalarını ve bir yılın sonunda Türkiye'ye dönmelerini amaçlamaktadır. 2007 yılında başlatılan bu program, Türkiye'de meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilere Amerika Birleşik Devletleri'nde burs veren tek burs programıdır.

2019-2020 akademik yılı Güz Dönemi'nden itibaren geçerli olacak bursun son başvuru tarihi 16 Ocak 2019'dur. Burs kapsamına giren ana alanlar; Bilgi Teknolojisi, İşletme ve Yönetim, Kamu Güvenliği, Medya, Okul Öncesi Eğitim, Turizm ve Otelcilik, Uygulamalı Mühendislik ve Ziraat'tir. Bu alanların alt dalları web sitemizde bu burs programına  ait sayfada yer almaktadır. (www.fulbright.org.tr)

19 Aralık 2018